Ondernemers uit de regio Zwolle in gesprek over gezondheid en vitaliteit op de werkvloer

Regio
Zwolle
Kennissessie Zwolle

Op 12 maart jongstleden kwamen ondernemers en hr-professionals uit de regio Zwolle bij elkaar voor de gratis kennissessie 'Een gezond bedrijf levert veel op'. Tijdens deze sessie, georganiseerd in samenwerking met MKB Zwolle, spraken onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundige Malou Eilering en onze arbeids- en organisatiedeskundige Martin van den Heuvel over de invloed van een ongezonde leefstijl op verzuim en de bijdrage van het Preventief medisch onderzoek (PMO) aan een gezond bedrijf.

Kennissessie Een gezond bedrijf

Malou Eilering en Martin van den Heuvel tijdens de presentatie

De aanwezigen hadden een actieve rol in het plenaire gedeelte. Zo werden vragen en situaties uit de praktijk direct besproken. Want hoe belangrijk is de cultuur van je bedrijf? En hoe communiceer je als bedrijf over gezondheid en vitaliteit? Vragen die Malou en Martin goed konden beantwoorden door hun jarenlange ervaring in deze materie. 

Na het plenaire gedeelte was het tijd voor de interactieve break-outsessie. Tijdens deze sessie werden de deelnemers verdeeld in groepen en gingen ze onder leiding van onze experts praktisch aan de slag met de vervolgacties vanuit het PMO. Het PMO zorgt namelijk voor het nodige inzicht in de gezondheid van de medewerkers, maar nog belangrijker is wat het bedrijf hiermee doet. De rapportage helpt om gericht in actie te komen. "Goed om er samen over te brainstormen" vertelde een van de deelnemers achteraf over deze interactieve break-out. 

Health checks

Voor en na de sessie was er de mogelijkheid om de eigen gezondheid te checken middels een korte health check. Uiteraard waren de nodige voorzorgsmaatregelen genomen wat betreft het coronavirus en bijna alle aanwezigen hebben een health check uit laten voeren. 

Health check op kennissessie Zwolle

Korte health heck tijdens de kennissessie in Zwolle

Met meer kennis over de eigen gezondheid én hoe de gezondheid en vitaliteit van de werknemers bevordert kan worden, gingen de deelnemers na een hapje en drankje weer naar huis.