-
Voorkom (langdurige) uitval en uitstroom door werkstress
-
Verlaag uw kosten
-
En voldoe aan uw wettelijke verplichting
Voorkom verzuim door werkstress
Een gezonde werkdruk is prima, maar wat als deze omslaat in ongezonde werkstress? Bijna een kwart van al het verzuim in 2023 werd veroorzaakt door langdurige stressgerelateerde klachten. Dit aandeel is al jaren te hoog. Een werknemer met een burn-out bent u gemiddeld ruim 10 maanden kwijt. Dat heeft grote impact voor werknemers en werkgevers, zeker in deze krappe arbeidsmarkt. En als u weet dat één verzuimdag al snel € 340 kost, dan is niets doen geen optie.
Verzuim door stress en psychische klachten is te voorkomen, door vroegtijdig de signalen te herkennen en aan te pakken. Via coaching, trainingen of de inzet van onze arbeids- en organisatiedeskundige werkt u op individueel- of organisatieniveau aan een gezonde werkdruk en goede sfeer. Zo zijn en blijven uw werknemers met plezier aan het werk.
ArboNed helpt u bij het voorkomen van verzuim door werkstress op de manier die bij u past: doet u het zelf met behulp van onze online hulpmiddelen? Besteedt u liever alles uit? Of kiest u voor een middenweg?
Zelf doen Wat houdt dit in?
Samen doen Wat houdt dit in?
Waar ligt u als werkgever ’s nachts wakker van?
U heeft uw eigen bedrijf en werkt keihard. Of het nu goed of slecht gaat met de business, er kunnen zaken zijn waar u zich zorgen over maakt. Bijvoorbeeld over personeelstekorten of arbeidsconflicten. Hoe gaat u als werkgever om met deze werkstress? ArboNed biedt u oplossingen en verwijst u ook graag naar andere organisaties die u kunnen ondersteunen.
Laten doen Wat houdt dit in?
Zorg voor een goede balans
De bedrijfsmaatschappelijk werker werkt vanuit de overtuiging dat iedere werknemer alles in huis heeft om zich te ontwikkelen of zijn doelen te realiseren. Hierop focussen, verhoogt het werkplezier, de motivatie en daarmee de prestaties van uw werknemer. Wij noemen dit pakket Balans. Deze dienstverlening is exclusief voor verzuimklanten van ArboNed.
Wat is werkstress?
Stress in, of door de werksituatie noemen we werkstress. Werkstress ontstaat vaak als de eisen die het werk aan iemand stelt groter zijn dan de mogelijkheden om daaraan te voldoen. Ook een negatieve werksfeer of ongewenst gedrag zoals pesten, kan leiden tot stress. Dat heeft niet altijd te maken met de hoeveelheid werk of de druk die ergens op ligt. De mate waarin iemand werkdruk ervaart is persoonlijk. En veel mensen hebben juist werkdruk nodig om betere prestaties te leveren.
Privéomstandigheden kunnen ook stress veroorzaken, bijvoorbeeld als iemand naast zijn baan mantelzorger is. Staan er te weinig herstelmogelijkheden en ‘opladers’ tegenover, dan kan stress leiden tot gezondheidsklachten en (langdurend) verzuim.
“Werknemers krijgen niet per definitie stress van thuiswerken. Het zijn individuen, dus kijk goed wat voor die individuen werkt. Het instrument daarvoor? In gesprek gaan met elkaar. De belangrijkste energiebron om in de gaten te houden bij thuiswerken is samenhang en cohesie; verbinding houden met elkaar. Dat geldt voor collega’s onderling en voor leidinggevenden met hun team. Voor leidinggevenden is het daarnaast belangrijk om duidelijk te maken dat je de werknemers ziet en steunt.”
Ronald Klee, consultant arbeid & organisatie ArboNed
Heeft u vragen over werkstress of wilt u een afspraak maken?
Wij helpen u graag verder.
Bel ons
030 299 62 77
E-mail ons
salessupport@arboned.nl
Belafspraak
inplannen