Praktische gids: Goed omgaan met werkstress, ook in tijden van corona
Werken is gezond en werkdruk is niet persé slecht. Sterker: we hebben werkdruk nodig om prestaties te leveren. Toch neemt het aantal werknemers met stressklachten jaarlijks toe. En hoewel we het effect nog niet zien in de verzuimcijfers, kan de coronacrisis verder bijdragen aan het ervaren van stress. Hoe gaat u hier goed mee om bij uzelf en uw werknemers?
Coronavirus en werk(stress)
Voorlopig lijkt het einde van de coronacrisis niet in zicht. Dat kan fysiek of mentaal een impact hebben op uw werknemers. En vergeet uzelf niet. De gevolgen van, en maatregelen tegen het virus raken veel mkb’ers hard. We begrijpen dat het zeker nu frustrerend voor u kan zijn als een werknemer zich ziekmeldt in verband met stress.
De ervaren (werk)druk kan leiden tot (werk)stress. Dat ligt onder andere aan iemands persoonlijkheid en of iemand genoeg kan “opladen”. Aan de coronamaatregelen van de overheid kunt u niets doen, maar zelfs in deze ingewikkelde tijden kunt u werkplezier stimuleren en werkstress (helpen) voorkomen.
In deze gids:
- Alles over een goede energiebalans
- Praktische tips om met (werk)stress om te gaan
-
Praktijkvoorbeelden van andere mkb'ers
Meer informatie
Hier leest u meer over (werk)stress. Wilt u meer weten over het coronavirus en werk? Lees dan ook dit artikel. Of kijk eens naar de COVID-19-inventarisatie en de thuiswerkplek-check. Of schakel Mijn organisatie-expert in voor 2, 4 of 8 uur.
Meer praktische tips rond corona en werk:
Preventie
ArboNed voorziet u graag van informatie en praktische hulpmiddelen voor een gezond en vitaal bedrijf. Dit doen we aan de hand van kwartaalthema's. Centraal dit kwartaal staat 'Werkstress', gelinkt aan de huidige realiteit van het coronavirus. Via onze website en nieuwsbrief houden we u op de hoogte.