Burn-outs onder koks voorkomen: tips voor horecaondernemers

Leestijd
2 minuten

Steeds meer koks ervaren (veel) stress op het werk en kampen met burn-out-klachten. Door het personeelstekort vindt u niet snel een vervanger als uw kok uitvalt. Wat kunt u zelf doen om uw kok op de been te houden? Jochem Douwes, psycholoog en consultant arbeid & organisatie bij ArboNed geeft 4 tips op de website van Misset Horeca.

burn-out kok

Het gemiddelde verzuim in Nederland van werknemers in het mkb (tot 200 medewerkers) is 3,8%. Van het langdurend verzuim (> 6 weken) valt 35% uit door psychische klachten. 25% van het langdurend verzuim is stressgerelateerd (verzuim met de diagnose spanning, overspanning of burn-out). Van de chef-koks ervaart meer dan de helft (veel) stress tijdens het werk. Lees op de website van Misset Horeca wat u als horecaondernemer kunt doen om uw kok op de been te houden.

Lees het artikel op Misset Horeca

Gerelateerde nieuwsberichten

Plan van aanpak bij verzuim
21 november 2022

Tips voor het opstellen van het Plan van aanpak bij verzuim

Lees meer
6 tips bij het opstellen van een verzuimbeleid
01 november 2022

6 tips bij het opstellen van een verzuimbeleid

Lees meer