Burn-outs onder koks voorkomen: tips voor horecaondernemers

Leestijd
2 minuten

Steeds meer koks ervaren (veel) stress op het werk en kampen met burn-out-klachten. Door het personeelstekort vindt u niet snel een vervanger als uw kok uitvalt. Wat kunt u zelf doen om uw kok op de been te houden? Jochem Douwes, psycholoog en consultant arbeid & organisatie bij ArboNed geeft 4 tips op de website van Misset Horeca.

burn-out kok

Het gemiddelde verzuim in Nederland van werknemers in het mkb (tot 200 medewerkers) is 3,8%. Van het langdurend verzuim (> 6 weken) valt 35% uit door psychische klachten. 25% van het langdurend verzuim is stressgerelateerd (verzuim met de diagnose spanning, overspanning of burn-out). Van de chef-koks ervaart meer dan de helft (veel) stress tijdens het werk. Lees op de website van Misset Horeca wat u als horecaondernemer kunt doen om uw kok op de been te houden.

Lees het artikel op Misset Horeca

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed
05 januari 2022

Verzuim verlagen

Lees meer
Plan van aanpak bij verzuim
21 november 2022

Tips voor het opstellen van het Plan van aanpak bij verzuim

Lees meer
6 tips bij het opstellen van een verzuimbeleid
01 november 2022

6 tips bij het opstellen van een verzuimbeleid

Lees meer