MKB-Nederland en ArboNed bundelen krachten voor nog eens 3 jaar

18 oktober 2024 bijgewerkt

Op 17 oktober hebben MKB-Nederland en ArboNed een overeenkomst ondertekend om hun kennispartnerschap met drie jaar te verlengen. Hierdoor blijven beide organisaties zich inzetten om mkb-ondernemers op een praktische manier te ondersteunen bij al hun arbo-zaken.

MKB-Nederland

Leendert-Jan Visser (directeur Koninklijke Vereniging MKB-Nederland) en Nathalie de Geus (algemeen directeur ArboNed) juichen de continuering van de samenwerking toe en bekrachtigden dit met een handtekening. De ondertekening vond plaats voorafgaand aan het MKB-Nederland Jaarcongres

Expertise over ondernemen en arbo-zaken versterken

Al sinds 2018 werken MKB-Nederland en ArboNed samen. Door de krachten te bundelen, versterken beide organisaties elkaars expertise over ondernemen en arbo-zaken. Ze maken gebruik van elkaars specifieke kennis en kunde en kijken samen naar vraagstukken over onder meer het voorkomen van verzuim bij mkb-bedrijven. 

Structureel bijdragen aan voorkomen en verlagen van verzuim

De Geus is blij dat de samenwerking met MKB-Nederland met drie jaar is verlengd: “Zo kunnen we samen mkb’ers beter ondersteunen bij het uitvoeren van hun (verplichte) arbo-taken. Door mkb-ondernemers te helpen met alle arbo-zaken die mogelijk aan hun aandacht ontsnappen, willen we het makkelijker voor ze maken en structureel bijdragen aan het voorkomen en verlagen van verzuim. Daarbij kiezen we vooral voor een praktische aanpak waar mkb’ers direct iets aan hebben. Bijvoorbeeld door hen te voorzien van gerichte informatie en (gratis) hulpmiddelen.” 

Mkb beter bereiken en ondersteunen

Ook Visser is goed te spreken over het verlengen van het kennispartnerschap: “ArboNed is sinds 2018 kennispartner van MKB-Nederland op het thema arbeidsomstandigheden. Alles met betrekking tot arbobeleid en verzuim is best ingewikkeld, met alle regels en verantwoordelijkheden die erbij horen. Zeker voor kleinere bedrijven die alle expertise zelf moeten beheersen. De meeste kunnen op arbo-gebied praktische hulpmiddelen en ondersteuning gebruiken. Samen kunnen we het mkb beter bereiken en ondersteunen.” 

Samenwerking op verschillende vlakken

Het kennispartnerschap houdt onder meer in dat MKB-Nederland en ArboNed de komende jaren samen willen werken aan onder meer de kennisontwikkeling- en overdracht op de thema’s verzuimreductie- en preventie. Ook willen beide organisaties hun samenwerking op initiatieven als de Dag van de Ondernemer intensiveren en structureel kennis blijven uitwisselen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Plan van aanpak bij verzuim
21 november 2022

Tips voor het opstellen van het Plan van aanpak bij verzuim

Lees meer
6 tips bij het opstellen van een verzuimbeleid
01 november 2022

6 tips bij het opstellen van een verzuimbeleid

Lees meer