FC Emmen beleeft tweede zege in Eredivisie

Regio
Groningen

Zondag won FC Emmen met 1-2 van FC Utrecht dankzij goals van Luciano Slagveer en Glenn Bijl. Het is voor de club de tweede wedstrijd in de Eredivisie die in winst eindigt. Voor FC Utrecht is het de eerste nederlaag in zeventien thuisbeurten. FC Emmen komt hiermee met zeven punten op de negende plaats te staan in de Eredivisie.

Van achterstand naar winst

FC Emmen speelde een zwakke eerste helft en kwam in de dertiende minuut op 1-0 achterstand te staan door een goal van Sander van de Streek. Het tij keerde toen FC Utrecht de tweede helft met een speler minder verder moest, nadat Urby Emanuelson in de 45e minuut rood kreeg. Zes minuten na rust scoort invaller bij FC Emmen Luciano Slagveer. Glenn Bijl maakt het beslissende doelpunt, een klein kwartier voor tijd.