COVID-19 sneltesten in Rotterdam

Regio
Drechtsteden
sneltest corona

Werkgevers in Rotterdam en omgeving kunnen bij Meditel terecht voor een antigeensneltest via meditel.nl/coronatest. U kunt zich hier als werkgever registreren en rechtstreeks in de portal van Meditel een afspraak inplannen voor uw werknemer(s). Meditel kan - naar wens - bij u op locatie testen. 

Sneltesten: richtlijnen RIVM

Er zijn inmiddels verschillende aanbieders van sneltesten. De overheid stelt professionele en kwalitatieve voorwaarden aan testaanbieders door de overheid. Bij de keuze voor een aanbieder is het belangrijk dat u controleert of men werkt volgens de richtlijnen van het RIVM rondom sneltests, zoals Meditel. Over andere aanbieders van antigeensneltesten kunnen wij u helaas niet adviseren.

Gevoeligheid sneltesten

'Sneltest' is een verzamelnaam voor testen die op een andere manier testen op corona en sneller een uitslag hebben. Zoals de antigeensneltest die meestal binnen 15 minuten een uitslag geeft. De test is minder gevoelig dan de PCR-test en daardoor niet in alle gevallen voldoende betrouwbaar.

Kwetsbare medewerkers en/of medewerkers die contact hebben met kwetsbare groepen moeten na een negatieve antigeensneltest een PCR-test laten doen. 

Lees hier meer over de verschillende soorten COVID-19-testen.