Terugblik kennissessie Goes en Tilburg: ‘Vitale medewerkers, vitaal bedrijf’

Regio
Breda
Terugblik kennissessie Goes en Tilburg: ‘Vitale medewerkers, vitaal bedrijf’

‘Hoe bevordert u de gezondheid en vitaliteit op de werkvloer?’ dat was het centrale thema van de kennissessie van ArboNed Breda op donderdag 23 maart 2023 bij Slot Oostende in Goes, en op dinsdag 28 maart 2023 bij het Willem II Stadion in Tilburg. De professionals van ArboNed Breda ontvingen hun klanten op de gratis bijeenkomst waar ook ruimte was om informeel te netwerken met ondernemers en HR-professionals werkzaam in het mkb.

Praktische tips en voorbeelden

Raymond Gruijs (arbeid- en organisatiedeskundige én manager van ons expertisecentrum onregelmatig werken) en Carlijn Bertens-de Groot (vitaliteit- en gezondheidsdeskundige) namen de deelnemers mee in het verhaal van een gezonde leefstijl, de noodzaak van herstelbehoefte en dat samen in relatie tot de werknemer vanuit de werkgever gezien. Een interessant verhaal, wat zorgde voor een mooie interactie tussen de sprekers en deelnemers van de kennissessie.

Aan de hand van praktische voorbeelden kregen de deelnemers meer inzicht in de verschillende aspecten rond het thema en vooral ook concrete tips om hiermee aan de slag te gaan. Na de presentatie was er nog ruimte voor onderling wisselen van ervaringen of het stellen van vragen aan de professionals

Health check en het Preventief medisch onderzoek (PMO)

Naast de presentatie werden er ook gratis health checks aangeboden. Dit is een check om de bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerwaarde te meten en de BMI te berekenen. Hiermee kregen de deelnemers direct een inkijkje in de fysieke onderzoeken die deel uit kunnen maken van het Preventief medisch onderzoek (PMO). Met het aanbieden van een PMO krijgen werknemers inzicht in hun energieniveau, welbevinden, leefstijl, werkvermogen en arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s. Met de uitkomsten kunnen zij direct aan de slag.

Het waren twee hele geslaagde sessies, waarbij wij veel van onze klanten hebben kunnen voorzien van een stuk informatie. Maar daarnaast ook ArboNed weer actief in de regio hebben laten zien, door onze klanten weer bij elkaar te brengen in de vorm van een kennissessie.

Terugblik kennissessie Goes en Tilburg: ‘Vitale medewerkers, vitaal bedrijf’Terugblik kennissessie Goes en Tilburg: ‘Vitale medewerkers, vitaal bedrijf’