Terugblik kennissessie Alkmaar: ‘Vitale medewerkers, vitaal bedrijf’

Regio
Alkmaar
Terugblik kennissessie Alkmaar: ‘Vitale medewerkers, vitaal bedrijf’

De kennissessie van de regio Noord-West is gehouden in de voormalige gevangenis van Alkmaar, omgetoverd tot hotel en vergaderzaal. Na ontvangst met een kopje of thee en een welkomstwoord door regiomanager, Klaas Noorman, heeft Nick Groot, vitaliteit-en gezondheidsdeskundige bij ArboNed een kennissessie verzorgd voor de omgeveer 40 aanwezige deelnemers. In de interactieve sessie, die ruim een uur duurde, hebben we het gehad wat een werkgever kan doen om de gezondheid en vitaliteit op de werkvloer te bevorderen. Erg belangrijk in een krappe arbeidsmarkt, hoge verzuimcijfers en een alsmaar stijgende pensioenleeftijd. Aan de hand van praktische voorbeelden kregen de deelnemers meer inzicht in de verschillende aspecten rond het thema en vooral ook concrete tips om hiermee aan de slag te gaan. Leuk en goed om te zien dat er al veel organisaties bewust bezig zijn met leefstijl op de werkvloer.

Health checks en het PMO

Naast de presentatie werden er ook gratis health checks aangeboden, die goed bezocht zijn. Dit is een check om de bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerwaarde te meten en de BMI te berekenen. Hiermee kregen de deelnemers direct een inkijkje in de fysieke onderzoeken die deel uit kunnen maken van het Preventief medisch onderzoek (PMO). Met het aanbieden van een PMO krijgen werknemers inzicht in hun energieniveau, welbevinden, leefstijl, werkvermogen en (arbeids-) gerelateerde gezondheidsrisico’s. Met de uitkomsten kunnen zij direct aan de slag.

Tijdens en na de health check zijn de deelnemers voorzien van een hapje en een drankje en was er ruimte om te netwerken en van elkaar te leren. Al met al een geslaagde kennissessie!

Terugblik kennissessie Alkmaar: ‘Vitale medewerkers, vitaal bedrijf’Terugblik kennissessie Alkmaar: ‘Vitale medewerkers, vitaal bedrijf’