Rijbewijskeuring

  • Hoe kan ik mij aanmelden voor een rijbewijskeuring?

    Een afspraak voor een keuring kunt u online maken door boven op blauwe knop te klikken. Let wel op dat u een leeg keuringsverslag van het CBR bij de hand heeft.

  • Hoe en wanneer moet ik betalen voor de keuring(en)?

    Rijbewijskeuringen kunnen online worden gereserveerd en u rekent deze keuring dan ook direct af. Na betaling is uw reservering definitief.

  • Hoe en wanneer moet ik betalen voor de rijbewijskeuring?

    Rijbewijs- en taxipaskeuringen kunt u direct online afrekenen. Voor alle andere keuringen ontvangt u achteraf een factuur.

  • Hoe kan ik de afspraak voor mijn rijbewijskeuring annuleren?

    Een afspraak annuleren kan door contact op te nemen met de afdeling Keuringen via keuringen@arboned.nl. Vermeld hierbij uw volledige naam en de datum van uw huidige afspraak.

  • Hoe kan ik mij inschrijven voor het aanvragen, vernieuwen of verlengen van een groot rijbewijs?

    Dat zijn zaken die het CBR beheert. U ontvangt van het CBR bericht dat een rijbewijs moet worden vernieuwd of verlengd en krijgt dan ook het verzoek om een gezondheidsverklaring in te vullen. Naar aanleiding van die verklaring ontvangt u een brief van het CBR waarin staat vermeld dat er een afspraak met een keuringsarts moet worden gemaakt. Vanaf dat moment komt ArboNed in beeld.

  • Hoe kan ik mijn afspraak wijzigen voor mijn rijbewijskeuring?

    Een afspraak wijzigen kan door contact op te nemen met de afdeling Keuringen via keuringen@arboned.nl. Vermeld hierbij uw volledige naam en datum van uw huidige afspraak.

  • Hoe kan ik mijn afspraak wijzigen voor mijn rijbewijskeuring?

    Een afspraak wijzigen kan door contact op te nemen met de afdeling Keuringen, telefoon (030) 299 66 55.

  • Hoe werkt het keuringsproces bij een rijbewijskeuring?

    U wordt eerst gezien door de keuringsassistente. Zij doet een aantal lichamelijke onderzoeken welke afhankelijk zijn van het soort keuring. Daaropvolgend bezoekt u de keuringsarts en worden de resultaten van de onderzoeken besproken. De resultaten worden tijdens het gesprek met de arts in uw bijzijn digitaal doorgestuurd naar het CBR.

  • Hoe werkt het keuringsproces bij een rijbewijskeuring?

    U wordt eerst gezien door de keuringsassistente. Zij doet een aantal lichamelijke onderzoeken welke afhankelijk zijn van het soort keuring. Daaropvolgend bezoekt u de keuringsarts en worden de resultaten van de onderzoeken besproken. Waar nodig volgt aanvullend (lichamelijk) onderzoek.

  • Ik heb geen reserveringsmail voor mijn rijbewijskeuring ontvangen, wat nu?

    U kunt een mail sturen naar afdeling Keuringen via keuringen@arboned.nl, zodat dit nagekeken kan worden. Vermeld hierbij uw volledige naam en (indien bekend) de datum van uw ingeplande afspraak.

  • Ik heb geen reserveringsmail voor mijn rijbewijskeuring ontvangen, wat nu?

    U kunt bellen naar afdeling Keuringen, telefoon (030) 299 66 55, zodat dit nagekeken kan worden.

  • Waarom is een rijbewijskeuring nodig?

    Als bestuurder bent u verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Om te mogen rijden moet u daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heeft u bijvoorbeeld gezondheidsproblemen, een beperking of gebruikt u medicijnen die invloed hebben op uw rijgedrag? Dan mag u niet altijd de weg op.

    Voor het besturen van vrachtauto's en bussen gelden strengere regels dan voor bijvoorbeeld auto's. Als bestuurder van een vrachtauto of bus zit u vaak veel uren op de weg. Ook zijn deze voertuigen groot en zwaar. Dat vraagt een extra verantwoordelijkheid van u. Daarom moet u voor uw praktijkexamen en hierna elke vijf jaar gekeurd worden voor uw rijbewijs C1, C, D1 of D, eventueel met aanhanger (E). Dit rijbewijs is maximaal vijf jaar geldig.

  • Wat wordt er tijdens de rijbewijskeuring gedaan?

    Tijdens een rijbewijskeuring worden medische gegevens voor het CBR verzameld die belangrijk zijn om een voertuig zelfstandig en veilig te kunnen besturen:

    1. Vooronderzoek: bloeddrukmeting, urineonderzoek, ogentest (neem uw bril/brillen mee en houd er rekening mee dat u uw contactlenzen uit moet doen).
    2. Gesprek met arts en gericht lichamelijk onderzoek.
    3. Indien nodig volgen extra onderzoeken.
    4. Aan het einde van de keuring worden alle onderzoeksresultaten in uw bijzijn digitaal verstuurd naar het CBR.

    De keuringsarts geeft geen beoordeling over uw geschiktheid. Een medisch adviseur van het CBR interpreteert en beoordeelt de uitslagen en beslist over een eventueel vervolgtraject.

  • Wat is de prijs van de keuring?

    De prijs van een rijbewijskeuring staat vermeld op de website. Op dit moment betaalt u voor een rijbewijskeuring € 110,50 exclusief BTW.

  • Ik heb een andere vraag

    Staat uw vraag hier niet tussen? Mail ons dan via keuringen@arboned.nl en we helpen u graag verder.